Svitky z lososa a platýze na švestkách

45 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné kousky, přendáme do hrnce.
  • 2
    Přidáme 10 g másla a nezakryté dáme na 5 minut do trouby rozehřáté na 100 °C. Občas zamícháme.
  • 3
    Poté přidáme hlavu a kosti z platýze a dáme opět péct na 2 minuty.
  • 4
    Přilijeme víno, 1 l vody, osolíme, opepříme a přidáme bylinky.
  • 5
    Přikryté pečeme ještě 6 minut.
  • 6
    Hotový vývar propasírujeme přes sítko.
  • 7
    Lososové filety omyjeme, osušíme. Opepříme a osolíme, dáme na ně cca 3-4 listy špenátu, zbaveného stopek.
  • 8
    Na listy špenátu dáme filet z platýsa, vše srolujeme a dáme do vymazané zapékací mísy.
  • 9
    10 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku, dobře promícháme. Vlijeme do vývaru, dobře zamícháme a necháme 2 minuty péct.
  • 10
    Zakysanou smetanu smícháme se žloutky a přivedeme k varu. Hotovou směs vmícháme do rybího vývaru, přisypeme švestky a necháme další 2 minuty péct.
  • 11
    Misku s filetami necháme 5 minut zapékat. Po upečení ihned přendáme na talířky s troškou omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.