Svitky z lososa a platýze na švestkách
45 min.
Ingredience
- 90gramůPórek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 8gramůPetržel - nať
- 8gramůTymián čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 300gramůLosos - filety
- 300gramůPlatýz - filety
- 150gramůŠvestky sušené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůPažitka
- 80gramůMrkev kořen
- 40gramůCeler - nať
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné kousky, přendáme do hrnce.
- 2Přidáme 10 g másla a nezakryté dáme na 5 minut do trouby rozehřáté na 100 °C. Občas zamícháme.
- 3Poté přidáme hlavu a kosti z platýze a dáme opět péct na 2 minuty.
- 4Přilijeme víno, 1 l vody, osolíme, opepříme a přidáme bylinky.
- 5Přikryté pečeme ještě 6 minut.
- 6Hotový vývar propasírujeme přes sítko.
- 7Lososové filety omyjeme, osušíme. Opepříme a osolíme, dáme na ně cca 3-4 listy špenátu, zbaveného stopek.
- 8Na listy špenátu dáme filet z platýsa, vše srolujeme a dáme do vymazané zapékací mísy.
- 910 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku, dobře promícháme. Vlijeme do vývaru, dobře zamícháme a necháme 2 minuty péct.
- 10Zakysanou smetanu smícháme se žloutky a přivedeme k varu. Hotovou směs vmícháme do rybího vývaru, přisypeme švestky a necháme další 2 minuty péct.
- 11Misku s filetami necháme 5 minut zapékat. Po upečení ihned přendáme na talířky s troškou omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.