Švýcarské královské závitky
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 200gramůRýže loupaná
- 1decilitrZakysaná smetana
- 150gramůSalám Lovecký
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 4plátkyHovězí maso zadní
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
698 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
45 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Osolenou vodu (polovina uvedené dávky vody a soli) uvedeme do varu, vysypeme do ní rýži a na mírném ohni vaříme zvolna 20 minut. Rýži scedíme přes síto, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a dáme do mísy.
- 2Lovecký salám nakrájíme na tenké nudličky, opečeme na lžíci oleje a vmícháme do rýže s nakrájenou cibulí, petrželkou, solí, pepřem a strouhaným sýrem. Touto směsí potřeme připravené hovězí plátky, svineme je a zavážeme nití nebo sepneme jehlami.
- 3Na zbývajícím tuku je opečeme, pak podlijeme a dusíme doměkka asi 30 minut.
- 4Nakonec vše zahustíme škrobovou moučkou, promíchanou ve smetaně a necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.