Švýcarské krůtí řízky

20 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1025 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
49 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
993 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme se strouhaným muškátovým oříškem. Krůtí řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s vodou a strouhance.
  • 2
    Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo. Řízky osmažíme z jedné strany asi 3 minuty, dozlatova.
  • 3
    Každý plátek šunky rozdělíme na 4 díly, plátky sýra rozpůlíme. Řízky obrátíme a obložíme šunkou a sýrem, zakryjeme pánev a smažíme, až se sýr začne rozpouštět.
  • 4
    Vyjmeme z pánve, upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.