Švýcarské krůtí řízky
20 min.
Ingredience
- 4plátkySýr Ementál (Primátor)
- 2plátkyŠunka dušená
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceVoda pitná
- 150gramůStrouhanka
- 8kusůKrůtí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1025 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
49 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
993 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme se strouhaným muškátovým oříškem. Krůtí řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích s vodou a strouhance.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo. Řízky osmažíme z jedné strany asi 3 minuty, dozlatova.
- 3Každý plátek šunky rozdělíme na 4 díly, plátky sýra rozpůlíme. Řízky obrátíme a obložíme šunkou a sýrem, zakryjeme pánev a smažíme, až se sýr začne rozpouštět.
- 4Vyjmeme z pánve, upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.