Švýcarský recept na přípravu těstovin s jablky
50 min.
Ingredience
- 140gramůTěstoviny Sedanini
- 3litryVoda pitná
- 160gramůKuřecí prsa
- 100gramůJablka
- 70gramůPřesnídávka dětská
- 150gramůBrambory
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůPetržel - nať
- 30gramůLevandule - květ
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
44 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s vodou uvaříme těstoviny podle návodu na balení. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a udržujeme teplé. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé salátové kousky a uvaříme je v 1 l osolené vody. Scedíme je a také udržujeme teplé k dalšímu použití.
- 2Ve velké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme na tenké nudličky nakrájené maso. K masu přidáme neoloupaná na malé kostky nakrájená zelená a červená jablka, uvařené brambory a pokračujeme v restování. Přilijeme smetanu a společně vaříme tak dlouho, aby smetana vařením zhoustla. Do pánve k surovinám přidáme uvařené těstoviny, nasekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Podle évlastní chutě dochutíme přibližně 2 lžícemi jablečné přesnídávky a solí. Vše ještě zlehka zamícháme a odstavíme ze sporáku.
- 3Připravené těstoviny rozporcujeme na jednotlivé talíře, ozdobíme jedlými květy a zaneseme na stůl. Ke každé porci zvlášť přidáme v mističce jablečnou přesnídávku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.