Švýcarský sýrový salát s vejci
20 min.
Ingredience
- 1šálekZakysaná smetana
- 1lžíceKřen
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 2kusyRajčata
- 10gramůPetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 250gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
922 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
73 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Sýr nastrouháme nahrubo a přidáme nadrobno nasekaná vejce, která jsme předem uvařili natvrdo.
- 2Zalijeme smetanou ochucenou solí, křenem, hořčicí, cukrem a pepřem. Vše lehce promícháme.
- 3Při podávání obložíme každou porci čtvrtkami osolených a opepřených rajčat a ozdobíme snítkou petrželové natě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.