Syrakuské fettucine
50 min.
Ingredience
- 60gramůPaprika zelená
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 850gramůPassata (drcená rajčata)
- 250gramůCuketa
- 1lžíceKapary
- 35gramůOlivy černé
- 20gramůBazalka
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 50gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 25gramůAnčovičky konzervované
- 650mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
10 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na nudličky nakrájíme papriku. Na hlubší pánvi smažíme na oleji na malém ohni 30 sekund drcený česnek. Přidáme 125 ml vody, papriku, drcená rajčata, nakrájené cukety, ančovičky, kapary a rozpůlené olivy a vaříme je 20 minut. Přidáme bazalku, sůl a pepř.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a upravíme na talíře. Navrch nalijeme omáčku a nasypeme parmezán.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.