Sýrová polévka s vejcem
15 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 100gramůStrouhanka
- 150gramůSýr Parmezán
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 2špetkySůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůPetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaVegeta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
40 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
845 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vložíme dvě vejce. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, vychladíme, oloupeme a rozkrojíme na půlky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme strouhanku, osmažíme. Stáhneme ze sporáku, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, dobře promícháme. Vrátíme zpět na oheň, zalijeme vývarem a na mírném ohni přivedeme k varu.
- 3Nakonec ochutíme solí, pepřem, Vegetou. Vlijeme rozkvedlaná dvě vejce, posypeme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Polévku rozdělíme do čtyř polévkových misek. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí. Vložíme také půlku natvrdo uvařeného vejce a polévku podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.