Sýrová roláda s vajíčkovou náplní

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
500 mg
Cukr
481 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky sýra naskládáme do mikroténového sáčku a vložíme do hrnce s vroucí vodou, kde necháme sýr roztavit. Vejce vložíme do kastrůlku s 5 dl vroucí vody a vaříme 10 minut (natvrdo). Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na malé kostky.
  • 2
    K máslu v misce vložíme tavený sýr, utřeme na hladkou pěnu. Přidáme drobně rozkrájené vařené vejce, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř, hořčici, na kolečka nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Nakonec přidáme drobně pokrájenou kyselou okurku a sterilizovanou kapii, všechny suroviny promícháme
  • 3
    Na pracovní plochu rozložíme alobal, na něm rozválíme na velký plát roztavený sýr. Potřeme půlkou připravené náplně, nani klademe plátky šunky a opět rozetřeme zbylou náplň. Pomocí alobalu zavineme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.
  • 4
    Poté krájíme na kolečka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.