Sýrová roláda s vajíčkovou náplní
40 min.
Ingredience
- 150gramůSýr uzený jemné plátky
- 3,5litryVoda pitná
- 50gramůSýr smetanový tavený 45%
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceHořčice
- 30gramůCibulka jarní
- 80gramůOkurky nakládané
- 1kusKapie
- 20gramůPetržel - nať
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
500 mg
Cukr
481 mg
Postup přípravy
- 1Plátky sýra naskládáme do mikroténového sáčku a vložíme do hrnce s vroucí vodou, kde necháme sýr roztavit. Vejce vložíme do kastrůlku s 5 dl vroucí vody a vaříme 10 minut (natvrdo). Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na malé kostky.
- 2K máslu v misce vložíme tavený sýr, utřeme na hladkou pěnu. Přidáme drobně rozkrájené vařené vejce, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř, hořčici, na kolečka nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Nakonec přidáme drobně pokrájenou kyselou okurku a sterilizovanou kapii, všechny suroviny promícháme
- 3Na pracovní plochu rozložíme alobal, na něm rozválíme na velký plát roztavený sýr. Potřeme půlkou připravené náplně, nani klademe plátky šunky a opět rozetřeme zbylou náplň. Pomocí alobalu zavineme do rolády, zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.
- 4Poté krájíme na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.