Sýrové makarony
75 min.
Ingredience
- 6decilitrůOmáčka bešamelová
- 225gramůŠpagety, Makarony
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůSýr Čedar
- 1lžíceHořčice
- 2lžícePažitka
- 4kusyRajčata
- 125gramůSýr Eidam cihla 40%
- 60gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžíceSezam - semena
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bešamelovou omáčku přelijeme do misky, zakryjeme víčkem a dáme stranou.
- 2Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a vaříme v ní 10 minut makarony, poté je necháme okapat a dáme do ohnivzdorné misky.
- 3Smícháme nastrouhaný čedar, ušlehané vejce, pažitku, hořčici, bešamelovou omáčku, sůl, pepř a rozetřeme směs na makarony. Navrch přidáme vrstvu pokrájených rajčat, posypeme plísňovým sýrem, cihlou a slunečnicovými semínky.
- 4Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních.
- 5Ozdobíme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.