Sýrové rizoto se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 120gramůŠalotka
- 400gramůRýže loupaná
- 90mililitrůVíno bílé
- 300gramůZeleninová směs pod svíčkovou - mražená
- 1litrVývar zeleninový
- 160gramůEidam jihočeský uzený 44%
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
8 g
Cukr
216 mg
Postup přípravy
- 1Polovinu sýru nakrájíme na kostičky, druhou polovinu nastrouháme na struhadle. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Petrželku nasekáme najemno.
- 2Olej a 2/3 másla rozpálíme a osmažíme na něm šalotku po dobu tří minut. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme vínem a vaříme 3 minuty. Přidáme zeleninu a zalijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme, vmícháme kostičky sýra, zbytek másla a petrželku. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.