Sýrové špagety
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 375mililitrůMléko polotučné
- 50gramůSýr Gruyére
- 50gramůSýr Gouda 45%
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůOříšky piniové
- 1lžíceTymián čerstvý
- 400gramůŠpagety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
26 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V osolené vodě uvaříme dle návodu špagety. Po uvaření je scedíme a necháme v cedníku okapat.
- 2Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. V hrnci rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibulku až zesklovatí. Takto osmahlou cibulku zaprášíme moukou, zpěníme a podlijeme mlékem. Vše dobře promícháme. Směs dále vaříme za občasného zamíchání na mírném ohni asi 5 minut.
- 3Sýry najemno nastrouháme, část odložíme stranou na finální posypání, většinu však nasypeme do připravené omáčky a za stálého míchání necháme roztavit. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- 4Na pánvi bez tuku si připravíme piniová jádra, která zlehka opražíme. Do sýrové omáčky vložíme špagety, promícháme a připravíme na talíře. Každou porci posypeme piniovými jádry, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.