Sýrovo-bylinkové suflé

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
45 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
690 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme mouku, za stálého míchání osmažíme dozlatova. Postupně přimícháme mléko a při střední teplotě za stálého míchání povaříme 2 minuty.
  • 2
    Omáčku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, necháme vychladnout.
  • 3
    Petrželku opláchneme a nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Mísu na suflé vymastíme a vysypeme mletými mandlemi.
  • 4
    Sýr nastrouháme. Vejce rozklepneme. Bílky se špetkou soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky přimícháme do vlažného bešamelu. Lehce přidáme sýr, petrželku a sníh. Směs dáme do připravené mísy a posypeme piniovými oříšky.
  • 5
    Suflé pečeme v troubě 15 minut, potom teplotu zvýšíme na 200 stupňů Celsia a pečeme ještě 30 minut.
  • 6
    Suflé vyndáme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.