Sýrovo-bylinkové suflé
75 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžícePetržel - nať
- 6kusůVejce slepičí
- 4lžíceOříšky piniové
- 400mililitrůMléko polotučné
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
45 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
690 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme mouku, za stálého míchání osmažíme dozlatova. Postupně přimícháme mléko a při střední teplotě za stálého míchání povaříme 2 minuty.
- 2Omáčku ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, necháme vychladnout.
- 3Petrželku opláchneme a nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Mísu na suflé vymastíme a vysypeme mletými mandlemi.
- 4Sýr nastrouháme. Vejce rozklepneme. Bílky se špetkou soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky přimícháme do vlažného bešamelu. Lehce přidáme sýr, petrželku a sníh. Směs dáme do připravené mísy a posypeme piniovými oříšky.
- 5Suflé pečeme v troubě 15 minut, potom teplotu zvýšíme na 200 stupňů Celsia a pečeme ještě 30 minut.
- 6Suflé vyndáme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.