Sýrovo-špenátová příloha
35 min.
Ingredience
- Ostatní suroviny
- 1kusCibulka lahůdková
- 2stroužkyČesnek
- 1kusAvokádo
- 30gramůSýr Fontina
- 1lžíceOlej olivový
- 2špetkySůl mořská
- 4lžíceJogurt bílý
- 2špetkyPepř černý mletý
- Vařený hrášek
- 4lžíceHrášek mražený
- 300mililitrůVoda pitná
- Vařený špenát
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
151 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté listy špenátu vložíme do vroucí osolené vody, krátce, jen 1 minutu povaříme, pak je scedíme a odkapané pokrájíme na tenké proužky.
- 2V malém kastrólku přivedeme k varu vodu, nasypeme do něj mražený hrášek, který po 1 minutě vaření scedíme a necháme v sítu odkapat. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Avokádo omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecku, pak ho oloupeme a pokrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle,
- 3V hlubší pánvi na rozehřátém oleji zpěníme cibulku, přídáme špenát, sůl, pepř, směs promícháme a pod poklicí špenát dusíme 4-5 minut.
- 4Pak přimícháme hrášek, avokádo, sýr, směs dobře promícháme a pánev odstavíme z plotny.
- 5Nakonec, když špenát vychladne, přimícháme smetanový jogurt a podle chuti přílohu dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.