Sýrový salát s vejci a jarní cibulkou
28 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3kusyRajčata
- 250gramůOkurka salátová
- 100gramůOlivy černé
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 2kusyAvokádo
- 4lžíceCitronová šťáva
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 4lžíceOlej z vlašských ořechů
- 1lžíceMáta
- 1lžícePetržel - nať
- 1hrstCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř citronový
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
35 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 2Omytá rajčata rozpůlíme, nakrájíme na dílky, očištěnou okurku nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky a necháme okapat.
- 3Oloupaná avokáda vypeckujeme a dužinu nakrájíme na proužky. Zakapeme lžící citronové šťávy. Jarní cibulky pokrájíme na kolečka a přidáme k salátu.
- 4Sýr nakrájíme na tenké proužky. Všechny přísady rozložíme na talíře.
- 5Olej smícháme se zbytkem citronové šťávy a s nasekanými bylinkami. Vše osolíme, ochutíme citronovým pepřem, zálivkou pokapeme pokrm na talířích a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.