Sytá polévka s hovězím masem a červenou řepou
150 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí žebra
- 1kusVepřové koleno
- 4kusyBrambory
- 2hrstiFazole bílé
- 2kusyČervená řepa
- 2kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 2kusyJablka
- 3gramySůl
- 4kusyPepř černý celý
- 2kusyBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 250mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 200mililitrůProtlak rajčatový
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1593 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
108 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
20 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Hovězí žebra a vepřové koleno dáme vařit do studené vody s celým černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
- 2Zelí a červenou řepu nakrouháme na malé kousky, oloupané jablko a očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nasekáme nadrobno, a brambory nakrájíme na malé kostičky. Fazole uvaříme v mírně osolené vodě doměkka samostatně.
- 3K vařícímu se masu přisypeme nastrouhanou zeleninu, nakrouhané zelí, nastrouhané jablko, cibuli a nakonec nakrájené brambory a vařené fazole. Než se pokrm dovaří, našleháme smetanu dotuha, na konečnou ozdobu.
- 4Když je maso měkké, vybereme je naběračkou a nakrájíme na malé kousky. Polévku zalijeme rajčatovým protlakem a ještě chvíli necháme provařit.
- 5Polévku podáváme horkou s jednou nebo 2 lžícemi ušlehané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.