Sytá polévka s hovězím masem a červenou řepou

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1593 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
108 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
20 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí žebra a vepřové koleno dáme vařit do studené vody s celým černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem.
  • 2
    Zelí a červenou řepu nakrouháme na malé kousky, oloupané jablko a očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli nasekáme nadrobno, a brambory nakrájíme na malé kostičky. Fazole uvaříme v mírně osolené vodě doměkka samostatně.
  • 3
    K vařícímu se masu přisypeme nastrouhanou zeleninu, nakrouhané zelí, nastrouhané jablko, cibuli a nakonec nakrájené brambory a vařené fazole. Než se pokrm dovaří, našleháme smetanu dotuha, na konečnou ozdobu.
  • 4
    Když je maso měkké, vybereme je naběračkou a nakrájíme na malé kousky. Polévku zalijeme rajčatovým protlakem a ještě chvíli necháme provařit.
  • 5
    Polévku podáváme horkou s jednou nebo 2 lžícemi ušlehané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.