Sytá polévka z pórku, petržele a mrkve

60 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
21 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pórku odkrojíme tmavou nať,zbylý opláchneme pod studenou vodou, podélně ho nažízneme a nakrájíme příčně na tenké plátky. Brambory, petržel a mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla a krátce na něm smažíme nakrájený pórek. Pak přidáme mrkev a petržel a ještě chvíli smažíme, potom přisypeme brambory a přilijeme vývar. Polévku ochutíme muškátovým oříškem, opepříme, osolíme, promícháme a 30 minut necháme na mírném ohni vařit, až zelenina změkne.
  • 3
    Uvařenou polévku propasírujeme přes síto, vmícháme do ní podmáslí, znovu dochutíme pepřem a solí a necháme ji prohřát.
  • 4
    Nať petrželky opláchneme pod studenou vodou, necháme ji okapat a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, petrželku na něm zpěníme a přimícháme ji do polévky.
  • 5
    Polévku rozlijeme do misek nebo talířů a podáváme. Vhodnou přílohou je osmažený žitný chléb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.