Tabúle z bulguru
70 min.
Ingredience
- 126gramůBulgur
- 2špetkySůl
- 350gramůRajčata
- 300gramůPetržel - nať
- 4kusyCibulka jarní
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 6lžicCitronová šťáva
- 8lžicOlej olivový
- 3lžíceMáta
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bulgur nasypeme do mísy, osolíme, přelijeme vroucí vodou a odložíme na cca 1 hodinu. Poté scedíme a necháme okapat na na sítu.
- 2Rajčata namočíme do horké vody, oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na malé kousky. Petrželku omyjeme a lístky nasekáme. Cibulky očistíme a celé nakrájíme na kolečka. Chilli papričky omyjeme, odstraníme semínka, česnek oloupeme a obojí najemno nasekáme.
- 3Všechny suroviny dáme do salátové mísy, ochutíme solí, pepřem, protlakem, citronovou šťávou, olivovým olejem, nasekanou mátou a důkladně promícháme. Odložíme na 30 minut do chladu a poté podáváme např. s pita chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.