Tafelspitz s pažitkovou omáčkou a jablečným křenem
200 min.
Ingredience
- 3litryHovězí vývar základní
- 1kusBobkový list
- 1lžícePepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 1,5kilogramyHovězí libové
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
101 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
734 mg
Postup přípravy
- 1Do hovězího vývaru vložíme bobkový list, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme maso, zmírníme oheň a zakryté vaříme cca 2-3 hodiny.
- 2Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a po 1 hodině vaření přidáme do vývaru.
- 3Maso vyjmeme, přes vlákno nakrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na předehřáté talíře, pokapeme trochou vývaru, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s jablečným křenem a pažitkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.