Tagliarini s gorgonzolou
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 225gramůSýr Gorgonzola
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,3decilitrVíno bílé
- 4špetkyŠalvěj čerstvá
- 400gramůTěstoviny tagliarini
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
77 mg
Postup přípravy
- 1Máslo necháme rozpustit ve woku, přidáme 175g rozdrobeného sýra a rozpustíme. Přidáme víno, smetanu a solamyl a šleháme, až se vše spojí. Vmícháme nasekanou šalvěj, sůl, pepř. Přivedeme k varu a stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme ze sporáku.
- 2Lehce osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme tagliarini a lžíci oleje, vaříme 10 minut, poté těstoviny necháme okapat a promícháme se zbylým olivovým olejem. Dáme do servírovací mísy a udržujeme teplé.
- 3Ohřejeme omáčku, přelijeme jí těstoviny, zasypeme zbývajícím sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.