Tagliatelle po arabsku
30 min.
Ingredience
- 300gramůKukuřice
- 400gramůTagliatelle
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 1lžíceKečup
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyKapary
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusChilli paprička
- 40gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4litryVoda pitná
- 30gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
15 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
857 mg
Cukr
709 mg
Postup přípravy
- 1V osolené vroucí vodě vaříme podle návodu na obalu tagliatelle, asi 2 minuty před dovařením přidáme rozmrazenou kukuřici. Najemno nasekáme pažitku. Poté scedíme a těstoviny s kukuřicí a odložíme do mísy, udržujeme v teple.
- 2Do mixéru dáme rajčatový protlak, kečup, česnek, kapary, olivový olej a rozmixujeme na pyré. Osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Chilli papričku omyjeme, očistíme, zbavíme semen, najemno nasekáme a smícháme s bazalkovým pestem. Ementál najemno nastrouháme.
- 3Těstoviny s kukuřicí smícháme s pestem, najemno nasekanou pažitkou a promícháme. Tagliatelle servírujeme na připravené talíře a zdobíme nastrouhaným ementálem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.