Tagliatelle s bylinkovým máslem
20 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 100gramůMáslo bylinkové
- 15gramůTymián čerstvý
- 2litryVývar zeleninový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůMandle
- 10gramůFenykl obecný
- 60gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
35 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
11 g
Cukr
688 mg
Postup přípravy
- 1Máslo necháme změknout, a stěrkou rozetřeme na list papíru na pečení. Tymián společně s pažitkou nasekáme nadrobno. Přidáme rozdrcená fenyklová semínka. Do másla vetřeme nasekané bylinky a pepř a vytvoříme váleček který dáte opět ztuhnout do chladničky.
- 2V hrnci ohřejeme vývar, mírně ho osolíme, vložíme do něj tagliatelle, a když jsou „al dente", scedíme je do mísy a ochutíme vločkami studeného bylinkového másla.
- 3Dohromady smícháme a servírujeme ozdobené najemno nakrájenými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.