Tagliatelle s chutí moře

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
29 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
398 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle necháme několik hodin odmočit.
  • 2
    Připravíme si omáčku. Očistíme raky, opláchneme a pokrájíme na kousky. Olihně oloupeme, propláchneme a pokrájíme na kroužky.
  • 3
    Mušle scedíme, dáme do pánve spolu s oloupaným stroužkem česneku a pálivou papričkou, zalijeme bílým vínem a 1 lžící oleje a za občasného zatřesení pánví je pod pokličkou necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek a dáme stranou. Skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme.
  • 4
    Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme zbývající česnek, po chvíli pokrájené raky a za občasného zamíchání je asi 2 minuty smažíme. Přidáme vyloupané mušle a uschovanou tekutinu, v níž se vařily, a všechno ještě asi 1 minutu vaříme. Nakonec vše trochu osolíme a posypeme pepřem.
  • 5
    Uvaříme těstoviny, vše smícháme a posypeme sekanou petrželkou.
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.