Tagliatelle s chutí moře
60 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 800gramůMušle svatojakubské
- 8kusůRak říční
- 200gramůOlihně
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusChilli paprička
- 100mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
909 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
29 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
5 g
Cukr
398 mg
Postup přípravy
- 1Mušle necháme několik hodin odmočit.
- 2Připravíme si omáčku. Očistíme raky, opláchneme a pokrájíme na kousky. Olihně oloupeme, propláchneme a pokrájíme na kroužky.
- 3Mušle scedíme, dáme do pánve spolu s oloupaným stroužkem česneku a pálivou papričkou, zalijeme bílým vínem a 1 lžící oleje a za občasného zatřesení pánví je pod pokličkou necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek a dáme stranou. Skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme.
- 4Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme zbývající česnek, po chvíli pokrájené raky a za občasného zamíchání je asi 2 minuty smažíme. Přidáme vyloupané mušle a uschovanou tekutinu, v níž se vařily, a všechno ještě asi 1 minutu vaříme. Nakonec vše trochu osolíme a posypeme pepřem.
- 5Uvaříme těstoviny, vše smícháme a posypeme sekanou petrželkou.
- 8
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.