Tagliatelle s čočkou a rajčatovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 50gramůSlanina vepřová
- 150gramůČočka jedlá
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1kusPetržel kořen
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
18 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Polévkovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Na oleji osmahneme slaninu, cibuli a česnek.
- 2Čocku propláchneme a spolu smrkví a petrželí krátce podusíme. Přidáme bobkový list a tymián a zalijeme zeleninovým vývarem.
- 3Rajčata i s tekutinou přilijeme k vývaru, přivedeme k varu a asi 30 minut vaříme, dokud čočka nezměkne. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a přidáme petrželku.
- 4Tagliatelle uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.