Tagliatelle s cuketou a olivami
30 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 250gramůTagliatelle
- 2500mililitrůVoda pitná
- 1gramPepř černý mletý
- 400gramůCuketa
- 180gramůRajčata
- 80gramůOlivy nakládané
- 20gramůPetržel kudrnka
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1stroužekČesnek
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omyté cukety nakrájíme na kolečka, rajčata na větší kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek, orestujeme, přidáme cukety, podusíme zhruba 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme rajčata, plátky oliv, prohřejeme a odstavíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou směsí, posypeme petrželkou, strouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.