Tagliatelle s cuketou a sýrem
30 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 400gramůTagliatelle
- 800gramůCuketa
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceOregano čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
- 400gramůRicotta
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
20 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.
- 2Cukety omyjeme, očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty blanšírujeme.
- 3Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Oregano omyjeme, osušíme a nasekáme.
- 4Na pánvi rozpálíme olej a kolečka cukety na něm z obou stran osmahneme, po dvou minutách k nim přidáme česnek a ještě chvilku restujeme.
- 5Do mísy k tagliatelle přimícháme orestované cukety s česnekem, nasekané oregano a ricottu. Důkladně promícháme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou a nastrouhaným ementálem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.