Tagliatelle s garnáty
45 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej olivový
- 120gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 375gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 400gramůGarnát obecný
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůPetržel - nať
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
25 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek a smažíme mírně 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Vložíme nakrájené houby a zvýšíme teplotu. Mícháme asi 5 minut.
- 2Přidáme rajčata, okořeníme podle chuti a mírně podusíme odkryté asi 20 minut nebo do zhoustnutí.
- 3Připravíme těstoviny podle návodu na obalu.
- 4K rajčatům přidáme vařené oloupané garnáty, smetanu a mírně vaříme asi 2 minuty, až jsou garnáti prohřátí. Okořeníme podle chuti.
- 5Těstoviny důkladně procedíme a rozdělíme na nahřáté talíře. Na těstoviny upravíme garnátovou směs, ozdobíme petrželkou
- 6a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.