Tagliatelle s houbami a kuřecím masem
80 min.
Ingredience
- 40gramůHouby sušené
- 4litryVoda pitná
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusChilli paprička
- 350gramůKuřecí prsa
- 2kusyČesnek
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si namočíme do vody sušené houby. Mezitím do hrnce vložíme rajčata i se šťávou, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku, vidličkou rozmačkáme. Přivedeme k varu, pozvolna vaříme 30 minut. Scedíme si houby a vodu, která z nich zbyla vlijeme do omáčky a vaříme ještě 15 minut. V hlubší pánvi necháme rozehřát 2 lžíce oleje. Na nudličky nakrájená kuřecí prsa osmahneme dozlatova. Přimícháme nadrobno nakrájený česnek a houby, 5 minut opékáme. Mezitím ve větším hrnci uvaříme těstoviny, poté je důkladně scedíme a pokapeme olejem. Do omáčky dáme směs s masem, osolíme, opepříme a smícháme s těstovninami. Na talíři pak posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.