Tagliatelle s hřebenatkami ve smetanové omáčce
50 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1kusŠalotka
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceFenykl obecný
- 100mililitrůVíno bílé
- 5kusůPepř černý celý
- 0,1gramŠafrán
- 16kusůHřebenatka
- 125gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůTagliatelle
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5hrstEstragon
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
14 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme šalotku, nakrájíme ji nadrobno. Bylinky opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Do hrnce nalijeme víno, 250 ml vody, přidáme šalotku, bylinky a koření a vše 10 minut povaříme. Hřebenatky vložíme do vývaru asi na 2 minuty, poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
- 2Povařený vývar přecedíme, nalijeme zpět do hrnce a ještě jednou povaříme, aby zhoustl. Do vývaru přidáme smetanu a vaříme, dokud nezíská omáčka krémovou konzistenci. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
- 4Ve velké pánvi rozpálíme máslo, vložíme na něj těstoviny a trochu promícháme.
- 5Hřebenatky nakrájíme na plátky, na chvilku vložíme do smetanové omáčky a prohřejeme. Nahřejeme talíře a nasekáme petrželku. Na nahřáté talíře upravíme tagliatelle, přelijeme omáčkou a zdobené sekanou petrželkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.