Tagliatelle s hříbkovým ragú
40 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 250gramůHouby čerstvé
- 100gramůRajčata
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusFeferony
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- Na těstoviny
- 5gramůSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme a odřízneme nožičky. Najemno je nakrájíme a dáme stranou. Rajčata spaříme a dáme vychladnout. Oloupeme je a rozdělíme na 4 díly, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky.
- 2Česnek oloupeme a na pánvi s olejem a rozdrobenou feferonkou ho chvíli vaříme, přidáme hříbky, nahoru dáme nasekanou petrželkou a 3 minuty restujeme. Přidáme rajčata a trochu osolíme. Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Za pomoci strojku na těstoviny připravíme tenký plát těsta a nakrájíme ho na nudle — tagliatelle. Uvaříme je 2 minuty v osolené vodě, scedíme a dáme na pánev s omáčkou. Mírně opepříme a krátce povaříme na prudkém plameni.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.