Tagliatelle s jehněčím masem a červenou čočkou na smetaně
45 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí hřbet
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůČočka červená
- 2lžíceJíška instantní
- 350gramůTagliatelle
- 1hrstPažitka
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1056 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
59 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme jehněčí maso. Vykostěný jehněčí hřbet omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme. Dochutíme solí a pepřem a vyjmeme.
- 2Oloupeme cibuli a stroužky česneku, nakrájíme je nadrobno a osmahneme na zbylém oleji. Cibuli a česnek podlijeme zeleninovým vývarem a smetanou a převaříme.
- 3Na pánev přidáme ke směsi čočku a vše vaříme na středně silném plameni asi 8 minut (bez pokličky). Poté do omáčky vmícháme jíšku a necháme projít varem.
- 4Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.
- 5Opláchneme pažitku, osušíme a nakrájíme na jemno. Nakrájenou pažitku přidáme spolu s jehněčím masem do omáčky. Omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, vše promícháme.
- 6Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na talíře. Podáváme přelité omáčkou s jehněčím masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.