Tagliatelle s krevetami a omáčkou z červených paprik
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůPaprika červená
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 75mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar z humrů
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 2lžíceCréme fraiche
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceOlej chilli
- 300gramůTagliatelle
- 0,5hrstOregano čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
13 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Papriku omyjeme, napůl překrojíme, vyjmeme jadřinec, opláchneme, abychom se zbavili zbylých jadýrek a nadrobno nakrájíme. Cibuli a stroužky česneku oloupeme a též nadrobno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriky, cibuli a česnek a vše necháme 3-5 minut zpěnit. Směs mícháme. Poté papriky podlijeme bílým vínem, přidáme humrový vývar a dusíme 2-4 minuty na mírném ohni. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou, pro zjemnění přidáme creme fraiche. Pokud nemáme krevety loupané, očistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Osolíme je a opepříme. Na pánvi rozpálíme chilli olej a ze všech stran na něm krevety osmahneme. Poté je vyjmeme a dáme asi na 3 minuty do omáčky, kde je při nízké teplotě necháme táhnout. Taglitatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oregano opláchneme, osušíme. Otrháme lístky a nakrájíme je na nudličky. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře a přelijeme paprikovou omáčkou. Posypané oreganem podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.