Tagliatelle s kuřecími játry a smetanovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůJátra kuřecí
- 1lžičkaHořčice Bornier - hrubozrnná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 375gramůTěstoviny Tagliatelle
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
35 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím očistíme játra, nakrájíme na plátky.
- 3Ve velké pánvi rozpálíme olej a při nízké teplotě orestujeme doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme játra a 2-3min je osmahneme. Odstavíme, zalijeme smetanou, vmícháme nasekanou pažitku, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce a odstavíme.
- 4Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem, dozdobíme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.