Tagliatelle s máslem česnekovým
50 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2lžičkySůl
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej olivový
- 5lžicMáslo čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
10 g
Cukr
484 mg
Postup přípravy
- 1Do větší misky nasypeme mouku a špetku soli. Uděláme uprostřed důlek, do něj rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce oleje a zpracujeme těsto. Hněteme ho, aby bylo propracované, poté přikryjeme a necháme odpočinout 15 minut.
- 2Z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme požadované tvary. Těstovinovou placku rozkrájíme na tenké dlouhé pásky široké 1 cm.
- 3Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme 1 lžíci oleje a těstoviny. Vaříme 3 minuty. Poté necháme okapat.
- 4Smícháme rozetřený česnek, máslo a petrželku. Zamícháme do těstovin, osolíme, opepříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.