Tagliatelle s máslem česnekovým

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
10 g
Cukr
484 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do větší misky nasypeme mouku a špetku soli. Uděláme uprostřed důlek, do něj rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce oleje a zpracujeme těsto. Hněteme ho, aby bylo propracované, poté přikryjeme a necháme odpočinout 15 minut.
  • 2
    Z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme požadované tvary. Těstovinovou placku rozkrájíme na tenké dlouhé pásky široké 1 cm.
  • 3
    Přivedeme v hrnci vodu k varu, přidáme 1 lžíci oleje a těstoviny. Vaříme 3 minuty. Poté necháme okapat.
  • 4
    Smícháme rozetřený česnek, máslo a petrželku. Zamícháme do těstovin, osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.