Tagliatelle s mušlemi na víně
55 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle srdcovky
- 225mililitrůVíno bílé
- 2kusyČesnek
- 4lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 8kusůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůTěstoviny Tagliatelle
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
7 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce dáme mušle, víno, nahrubo nakrájený česnek, polovinu nahrubo pokrájené petrželky, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu. Vaříme přibližně 5 minut, poté mušle vyndáme, polovinu vyloupeme, tekutinu procedíme a odložíme. Ve větším hrnci si na oleji osmahneme na jemno rozkrájenou cibuli, přidáme krájená rajčata, chilli papričku, odloženou tekutinu, směs osolíme a opepříme. Na mírném ohni pomalu vaříme 20 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do omáčky vložíme vyloupané mušle a zamícháme. Těstoviny důkladně scedíme, smícháme s omáčkou, na talíři pak ozdobíme nevyloupanými mušlemi a posypeme zbývající petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.