Tagliatelle s olivami a šunkou
37 min.

Ingredience
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 500gramůRajčata
- 80gramůOlivy černé
- 1lžíceBazalka
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceOlej olivový
- 150gramůŠunka parmská
- 70gramůOříšky piniové
- 1stroužekČesnek
- 3litryVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem, slijeme a necháme okapat.
- 2V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme šunku nakrájenou na proužky.
- 3Omytá, spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, vypeckované olivy nakrájíme na tenké plátky. Většinu bazalkových lístků nakrájíme na proužky.
- 4Rajčata, olivy, bazalku a piniové oříšky přidáme ke směsi cibule a šunky a vše dusíme 2 minuty. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme, upravíme s nudlemi na talíře a ozdobíme zbylými lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.