Tagliatelle s omáčkou ze sušených rajčat
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 125gramůOlivy černé
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1hrstSýr Parmezán
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 80gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1hrstBazalka
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 5litrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
14 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme olej a doměkka orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme sušená rajčata nakrájená na nudličky a prolisovaný česnek a ještě krátce asi minutu orestujeme. Přidáme konzervovaná rajčata, olivy a nakrájenou bazalku. Ochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a asi 10min povaříme.
- 3Omáčkou přelijeme těstoviny, zlehka promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.