Tagliatelle s paprikami a limetkou
55 min.

Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 3stroužkyČesnek
- 400gramůTagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 2Papriku omyjeme, překrojíme napůl a zbavíme jader. Slupkou nahoru je vložíme na plech a dáme pod gril do trouby. Pečeme, dokud slupka nezačne černat a nezačnou se na ní tvořit puchýřky. Poté papriky vyjmeme a pod vlhkou utěrkou necháme vychladnout. Z vychladlých paprik sloupneme slupku a dužinu nakrájíme na asi 2 cm široké proužky.
- 3Chilli papričku omyjeme, překrojíme napůl, zbavíme jader a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme.
- 4Na pánvi rozpálíme máslo, vložíme česnek a chilli papričku a 1-2 minuty je podusíme. Poté přidáme papriky a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přimícháme nasekanou petrželku.
- 5Limetku omyjeme a nakrájíme na plátky. Uvařené těstoviny upravíme na talíře, přidáme papriky. Podáváme pokapané limetkovou šťávou a s plátkem limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.