Tagliatelle s pestem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
7 g
Cukr
554 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lístky bazalky, česnek a lněná semínka vložíme do kuchyňského robotu. Přilijeme 60 ml olivového oleje a mixujeme, až jsou přísady nadrobno rozsekané. Robota zastavíme a seškrábeme směs ze stran nádoby.
  • 2
    Znovu robota zapneme a pomalu, tenkým pramínkem přiléváme zbývající olivový olej. Během mixování budeme muset robota ještě jednou zastavit a znovu seškrábat směs ze stran nádoby, aby se vše rovnoměrně promíchalo.
  • 3
    Směs přendáme do mísy a pomocí vařečky vmícháme oba nastrouhané sýry. Ochutnáme a podle potřeby osolíme a opepříme.
  • 4
    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Když jsou uvařené, přesypeme je do mísy s pestem. Promícháme a ihned podáváme ozdobené bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.