Tagliatelle s pestem
25 min.
Ingredience
- 50gramůBazalka
- 60mililitrůLněné semínko
- 120mililitrůOlej olivový extra panenský
- 115gramůSýr Parmezán
- 25gramůSýr Ricotta
- 400gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
7 g
Cukr
554 mg
Postup přípravy
- 1Lístky bazalky, česnek a lněná semínka vložíme do kuchyňského robotu. Přilijeme 60 ml olivového oleje a mixujeme, až jsou přísady nadrobno rozsekané. Robota zastavíme a seškrábeme směs ze stran nádoby.
- 2Znovu robota zapneme a pomalu, tenkým pramínkem přiléváme zbývající olivový olej. Během mixování budeme muset robota ještě jednou zastavit a znovu seškrábat směs ze stran nádoby, aby se vše rovnoměrně promíchalo.
- 3Směs přendáme do mísy a pomocí vařečky vmícháme oba nastrouhané sýry. Ochutnáme a podle potřeby osolíme a opepříme.
- 4Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Když jsou uvařené, přesypeme je do mísy s pestem. Promícháme a ihned podáváme ozdobené bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.