Tagliatelle s tykví a piniovými oříšky
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 375mililitrůVývar zeleninový
- 750gramůTykev
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePažitka
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 80gramůOříšky piniové
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
38 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme a na rozehřátém másle orestujeme cca 3min dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu zahříváme.
- 2Poté podlijeme vývarem, přidáme na malé kousky nakrájenou tykev a povaříme doměkka.
- 3Ochutíme muškátovým oříškem, pepřem, snížíme teplotu, přidáme smetanu a necháme ji prohřát. Již nevaříme. Odstavíme a jakmile omáčka trochu vychladne, rozmixujeme dohladka.
- 4Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 5Omáčku opatrně prohřejeme, nalijeme na těstoviny, přidáme piniové oříšky a promícháme. Dozdobíme pažitkou.
- 6Strouhaný parmazán podáváme v misce zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.