Tagliatelle s tykví a piniovými oříšky

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
38 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme a na rozehřátém másle orestujeme cca 3min dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a ještě minutu zahříváme.
  • 2
    Poté podlijeme vývarem, přidáme na malé kousky nakrájenou tykev a povaříme doměkka.
  • 3
    Ochutíme muškátovým oříškem, pepřem, snížíme teplotu, přidáme smetanu a necháme ji prohřát. Již nevaříme. Odstavíme a jakmile omáčka trochu vychladne, rozmixujeme dohladka.
  • 4
    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 5
    Omáčku opatrně prohřejeme, nalijeme na těstoviny, přidáme piniové oříšky a promícháme. Dozdobíme pažitkou.
  • 6
    Strouhaný parmazán podáváme v misce zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.