Tagliatelle s uzeným sýrem
50 min.
Ingredience
- 400gramůTagliatelle
- 200gramůRajčata sušená sterilovaná
- 45gramůAnglická slanina
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůSalám uherský
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 400mililitrůMléko zahuštěné neslazené
- 60gramůSýr Eidam uzený 45%
- 5gramůPepř cayenský
- 20gramůPetržel - nať
- 30gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
607 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin slijeme olej ze sušených rajčat a odložíme jej k pozdějšímu použití. Rajčata nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme najemno.
- 3Olej z rajčat zahřejeme v hrnci a smažíme na něm cibuli asi 3 minuty dozlatova. Přidáme drcený česnek, krátce smažíme, potom vmícháme rajčata, slaninu a salám a směs podusíme 2-3 minuty.
- 4Přidáme mouku, rajčatový protlak a podusíme ještě asi minutu. Potom postupně průběžně promícháváme a přilijeme zahuštěné neslazené mléko, omáčku přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Přidáme uzený Eidam, cayenský pepř, nasekaaou petrželovou nať a pepř. Omáčku podle chuti přisolíme a zvolna povaříme, až se sýr roztaví.
- 5K uvařeným těstovinám přidáme omáčku a dobře protřeseme, aby je obalila. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.