Tagliatelle s uzeným sýrem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
607 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
  • 2
    V průběhu vaření těstovin slijeme olej ze sušených rajčat a odložíme jej k pozdějšímu použití. Rajčata nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme najemno.
  • 3
    Olej z rajčat zahřejeme v hrnci a smažíme na něm cibuli asi 3 minuty dozlatova. Přidáme drcený česnek, krátce smažíme, potom vmícháme rajčata, slaninu a salám a směs podusíme 2-3 minuty.
  • 4
    Přidáme mouku, rajčatový protlak a podusíme ještě asi minutu. Potom postupně průběžně promícháváme a přilijeme zahuštěné neslazené mléko, omáčku přivedeme k varu a ztlumíme oheň. Přidáme uzený Eidam, cayenský pepř, nasekaaou petrželovou nať a pepř. Omáčku podle chuti přisolíme a zvolna povaříme, až se sýr roztaví.
  • 5
    K uvařeným těstovinám přidáme omáčku a dobře protřeseme, aby je obalila. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami parmezánu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.