Tagliatelle s vepřovými játry

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
589 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu Tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  • 2
    Vepřová játra omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nahrubo pokrájíme.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli s česnekem podusíme, přidáme kousky jater, pomerančovou kůru, bobkový list a promícháme. Za stálého míchání dusíme přibližně 5 minut. Játra vyjmeme z pánve a odložíme stranou, do vypečené šťávy přimícháme portské víno, rajčatový protlak a smetanu. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme 5 minut, osolíme, opepříme.
  • 4
    Bobkový list z omáčky vyjmeme, do omáčky vrátíme játra a prohřejeme.
  • 5
    Na připravené talíře servírujeme Tagliatelle, přelijeme omáčkou s játry. Zdobíme na jemno sekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.