Tagliatelle s vepřovými játry
40 min.
Ingredience
- 350gramůJátra vepřová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePomerančová kůra
- 2kusyBobkový list
- 120mililitrůVíno portské
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPažitka
- 400gramůTagliatelle
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
589 mg
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu Tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2Vepřová játra omyjeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nahrubo pokrájíme.
- 3Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli s česnekem podusíme, přidáme kousky jater, pomerančovou kůru, bobkový list a promícháme. Za stálého míchání dusíme přibližně 5 minut. Játra vyjmeme z pánve a odložíme stranou, do vypečené šťávy přimícháme portské víno, rajčatový protlak a smetanu. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme 5 minut, osolíme, opepříme.
- 4Bobkový list z omáčky vyjmeme, do omáčky vrátíme játra a prohřejeme.
- 5Na připravené talíře servírujeme Tagliatelle, přelijeme omáčkou s játry. Zdobíme na jemno sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.