Tagliatelle se žampiony

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Ve velké pánvi rozpustíme máslo, ve kterém dozlatova osmažíme česnek a cibuli a vše promícháme. Směs smažíme na středním plameni zhruba 5 minut, okořeníme pálivou paprikou.
  • 3
    Směs na pánvi podlijeme zeleninovým vývarem a svaříme zhruba na poloviční množství. Poté omáčku zjemníme kysanou smetanou, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  • 4
    Omyjeme a osušíme petrželku, nakrájíme nadrobno a 1/2 přidáme do omáčky. Scedíme nudle, necháme okapat a naporcujeme na talíře. Těstoviny přelijeme omáčkou a ozdobíme zbylou petrželkou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.