Tagliatelle se žampiony
60 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 400gramůTagliatelle
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžičkyPaprika mletá pálivá
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 125gramůSmetana kyselá
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
- 2Ve velké pánvi rozpustíme máslo, ve kterém dozlatova osmažíme česnek a cibuli a vše promícháme. Směs smažíme na středním plameni zhruba 5 minut, okořeníme pálivou paprikou.
- 3Směs na pánvi podlijeme zeleninovým vývarem a svaříme zhruba na poloviční množství. Poté omáčku zjemníme kysanou smetanou, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 4Omyjeme a osušíme petrželku, nakrájíme nadrobno a 1/2 přidáme do omáčky. Scedíme nudle, necháme okapat a naporcujeme na talíře. Těstoviny přelijeme omáčkou a ozdobíme zbylou petrželkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.