Tagliatelle se zeleným chřestem a avokádem
25 min.
Ingredience
- 400gramůTagliatelle
- 2kusyCuketa
- 2kusyCibule červená
- 12kusůChřest zelený
- 2kusyAvokádo
- 8lžicCitronová šťáva
- 4lžíceOlivy černé
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceSýr Parmezán
- 15gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
- 8lžicOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
33 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme chřest, oloupeme spodní část stonku, odkrojíme dřevnatou část a povaříme 10 minut v osolené vodě. Slijeme přes síto, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme na kousky.
- 2Do vroucí osolené vody vhodíme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. slijeme přes síto, necháme okapat.
- 3Mezitím opláchneme a nakrájíme cukety na plátky. Rozpůlíme avokádo, vyjmeme pecku, odstraníme slupku, rozkrájíme na kostky, které okamžitě pokapeme citrónovou šťávou, aby ovoce nezhnědlo. Nasekáme petrželovou nať.
- 4Zbylou šťávu smícháme s olivovým olejem a přidáme do hrnce, kde smícháme těstoviny, cukety, cibule, chřest, avokádo, vypeckované olivy a petrželovou nať. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným Parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.