Tagliatelle se zeleným chřestem a avokádem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
33 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme chřest, oloupeme spodní část stonku, odkrojíme dřevnatou část a povaříme 10 minut v osolené vodě. Slijeme přes síto, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme na kousky.
  • 2
    Do vroucí osolené vody vhodíme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. slijeme přes síto, necháme okapat.
  • 3
    Mezitím opláchneme a nakrájíme cukety na plátky. Rozpůlíme avokádo, vyjmeme pecku, odstraníme slupku, rozkrájíme na kostky, které okamžitě pokapeme citrónovou šťávou, aby ovoce nezhnědlo. Nasekáme petrželovou nať.
  • 4
    Zbylou šťávu smícháme s olivovým olejem a přidáme do hrnce, kde smícháme těstoviny, cukety, cibule, chřest, avokádo, vypeckované olivy a petrželovou nať. Dle chuti přidáme sůl a pepř. Rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným Parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.