Tapas s marinovanou cuketou a lilkem

26 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
144 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý lilek nakrájíme na plátky, osolíme je necháme 20 minut vypotit. Pak je propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, necháme okapat a oschnout. Malé cukety omyjeme a pokrájíme na plátky silné asi 4 mm. Ve větší teflonové pánvi postupně na rozpáleném oleji s máslem orestujeme lilek a cuketu z každé strany dozlatova. Restovaný lilek s cuketou osolíme, opepříme a i se šťávou dáme do mísy.
  • 2
    Omyjeme čerstvý tymián, kerblík, bazalku, vodu z bylinek setřepeme. Několik lístků kerblíků odložíme na ozdobu, ostatní bylinky drobně pokrájíme. Česnek utřeme.
  • 3
    Do misky dáme bylinkový ocet, drobně pokrájené bylinky, česnek, důkladně promícháme a zalijeme restovanou zeleninu. Znovu zlehka promícháme a necháme v chladu marinovat asi 2 hodiny. Pokud možno chemicky neošetřený citron s pomerančem důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky.
  • 4
    Marinované plátky s cuketou ozdobně rozložíme na mísu, obložíme plátky citrónu s pomerančem, ozdobíme lístky kerblíku a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.