Tapas z klobásy chorizo a cizrny

23 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
44 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
18 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse rozšleháme lžíci octa se 6 lžícemi olivového oleje. Podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ještě trochu octa. Zálivku odložíme.
  • 2
    Oloupeme klobásu chorizo, kterou pak nakrájíme na silnější plátky, které ještě rozpůlíme.
  • 3
    Zbytek olivového oleje rozpálíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opékáme 2–3 minuty. Přisypeme klobásu, kterou též opečeme.
  • 4
    Klobásu i cibuli vybereme z pánve a položíme na papírový ubrousek, který do sebe vsaje přebytečný tuk. Ještě horké je nasypeme do zálivky a promícháme.
  • 5
    Cizrnu z konzervy propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přisypeme ji k ostatním surovinám a důkladně promícháme. Celé necháme vychladnout.
  • 6
    Před podáváním pokrm případně ještě dochutíme a posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami. Nejvhodnější přílohou je čerstvé bílé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Tapas z klobásy chorizo a cizrny
To zní zajímavě 😁