Tapas z klobásy chorizo a cizrny
23 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusOregano čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 2lžíceOcet Sherry
- 250gramůKlobása Chorizo
- 400gramůCizrna
- 1špetkaSůl
- 7lžicOlej olivový
- 1kusPečivo pšeničné jemné tukové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
837 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
44 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
18 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme lžíci octa se 6 lžícemi olivového oleje. Podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ještě trochu octa. Zálivku odložíme.
- 2Oloupeme klobásu chorizo, kterou pak nakrájíme na silnější plátky, které ještě rozpůlíme.
- 3Zbytek olivového oleje rozpálíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opékáme 2–3 minuty. Přisypeme klobásu, kterou též opečeme.
- 4Klobásu i cibuli vybereme z pánve a položíme na papírový ubrousek, který do sebe vsaje přebytečný tuk. Ještě horké je nasypeme do zálivky a promícháme.
- 5Cizrnu z konzervy propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přisypeme ji k ostatním surovinám a důkladně promícháme. Celé necháme vychladnout.
- 6Před podáváním pokrm případně ještě dochutíme a posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami. Nejvhodnější přílohou je čerstvé bílé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 7. 2017
Tapas z klobásy chorizo a cizrny
To zní zajímavě 😁