Tapenade z černých oliv

20 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
56 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmixujeme vypeckované černé olivy z konzervy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy ančoviček z konzervy. Za stálého chodu mixéru postupně přiléváme olivový olej, nakonec ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Směs vložíme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a uložíme do lednice.
  • 2
    Rozpůlené tvrdší bagetky opečeme v troubě po obou stranách a ještě horké potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.