Tapenade z černých oliv
20 min.
Ingredience
- 250gramůOlivy černé
- 2lžíceOřechy vlašské
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPetržel - nať
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1stroužekČesnek
- 200gramůBageta
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
56 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme vypeckované černé olivy z konzervy, česnek, kousky vlašských ořechů a řezy ančoviček z konzervy. Za stálého chodu mixéru postupně přiléváme olivový olej, nakonec ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Směs vložíme do misky, přikryjeme potravinářskou folií a uložíme do lednice.
- 2Rozpůlené tvrdší bagetky opečeme v troubě po obou stranách a ještě horké potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.