Tapenade ze zelených oliv
20 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePomerančová kůra
- 1kusPetržel - nať
- 150gramůBageta
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 4lžíceMandle
- 1lžíceKapary
- 200gramůOlivy zelené
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
58 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme vypeckované zelené olivy z konzervy, řezy z ančoviček, loupané mandle a opláchnuté, okapané kapary ze slaného nálevu nebo octa. Za stálého chodu mixéru pozvolna přiléváme olivový olej. Po rozmixování dochutíme pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou.
- 2Přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií, vložíme do lednice.
- 3Rozpůlené starší bagetky opečeme v troubě po obou stranách, ještě horké je potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.