Tapenade ze zelených oliv

20 min.
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
58 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozmixujeme vypeckované zelené olivy z konzervy, řezy z ančoviček, loupané mandle a opláchnuté, okapané kapary ze slaného nálevu nebo octa. Za stálého chodu mixéru pozvolna přiléváme olivový olej. Po rozmixování dochutíme pepřem a nastrouhanou pomerančovou kůrou.
  • 2
    Přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou folií, vložíme do lednice.
  • 3
    Rozpůlené starší bagetky opečeme v troubě po obou stranách, ještě horké je potřeme olivovým olejem tak, aby se olej do bagetky vsákl. Poté je namažeme pastou tapenade a ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.