Taquitos s hovězím
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí maso zadní
- 750mililitrůVývar z hovězích kostí
- 150gramůMouka kukuřičná
- 1lžičkaSůl
- 120mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyOregano sušené
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusSalát hlávkový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
831 mg
Cukr
747 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí nakrájíme na kostky o hraně cca 1 cm, vložíme do hrnce, přidáme celé stroužky česneku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vaříme 10 -15 minut mírným plamenem, než bude maso měkké. Maso vyndáme do čistého hrnce a vývar uchováme.
- 2Mouku smícháme se solí, přiléváme teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého jde vymodelovat koule. Zabalíme ji do fólie, necháme hodinu v chladu. Těsto rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 12 placek.
- 3V rozehřáté pánvi opečeme tortilly z každé strany 15 - 20 vteřin. Tortilly držíme teplé a vláčné ve vlhké utěrce.
- 4Do hrnce s masem přidáme oregano, kmín, protlak, cukr a 2 lžíce vývaru. Povaříme několik minut, aby se chutě spojily.
- 5Na každou teplou tortillu položíme kousek salátu, navrch dáme trochu náplně a lžičku cibulové pochoutky. Přeložíme napůl, podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.