Taquitos s hovězím

50 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
831 mg
Cukr
747 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí nakrájíme na kostky o hraně cca 1 cm, vložíme do hrnce, přidáme celé stroužky česneku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vaříme 10 -15 minut mírným plamenem, než bude maso měkké. Maso vyndáme do čistého hrnce a vývar uchováme.
  • 2
    Mouku smícháme se solí, přiléváme teplou vodu, až se vytvoří těsto, ze kterého jde vymodelovat koule. Zabalíme ji do fólie, necháme hodinu v chladu. Těsto rozdělíme na 12 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 12 placek.
  • 3
    V rozehřáté pánvi opečeme tortilly z každé strany 15 - 20 vteřin. Tortilly držíme teplé a vláčné ve vlhké utěrce.
  • 4
    Do hrnce s masem přidáme oregano, kmín, protlak, cukr a 2 lžíce vývaru. Povaříme několik minut, aby se chutě spojily.
  • 5
    Na každou teplou tortillu položíme kousek salátu, navrch dáme trochu náplně a lžičku cibulové pochoutky. Přeložíme napůl, podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.