Taramasalata

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stáhneme povrchovou blanku z uzeného mlíčí tresky, poté je rozmixujeme s nakrájenou cibulí, vložíme česnek a opět mixujeme. Dále přidáme nadrobené bílé pečivo bez kůrek, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a mixujeme tak dlouho, než se pečivo do směsi zcela nezapracuje.
  • 2
    Za stálého mixování pozvolna přiléváme olivový olej, následně přidáváme horkou vodu. Pokud je hmota kvalitně rozmixovaná, dodáme podle chuti sůl a pepř, případně citronovou šťávu. Směs přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme do lednice.
  • 3
    Pitta chleby naplocho rozpůlíme, každou část rozkrájíme na 6 – 8 trojúhelníků. Takto připravený chléb potřeme olivovým olejem a rozložíme na pečící plech. Pečeme v troubě, předehřáté na 180 °C, po dobu přibližně 20 minut, poté necháme na drátěné podložce vychladnout.
  • 4
    Směsí z lednice naplníme vydlabaná rajčata, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.