Taramasalata
35 min.
Ingredience
- 230gramůTreska aljašská
- 60gramůChléb pšeničný (bílý)
- 4lžíceCitronová šťáva
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
- 6lžicVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10kusůRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaCitronová kůra
- 3plátkyChléb Pita
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Stáhneme povrchovou blanku z uzeného mlíčí tresky, poté je rozmixujeme s nakrájenou cibulí, vložíme česnek a opět mixujeme. Dále přidáme nadrobené bílé pečivo bez kůrek, citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru a mixujeme tak dlouho, než se pečivo do směsi zcela nezapracuje.
- 2Za stálého mixování pozvolna přiléváme olivový olej, následně přidáváme horkou vodu. Pokud je hmota kvalitně rozmixovaná, dodáme podle chuti sůl a pepř, případně citronovou šťávu. Směs přendáme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme do lednice.
- 3Pitta chleby naplocho rozpůlíme, každou část rozkrájíme na 6 – 8 trojúhelníků. Takto připravený chléb potřeme olivovým olejem a rozložíme na pečící plech. Pečeme v troubě, předehřáté na 180 °C, po dobu přibližně 20 minut, poté necháme na drátěné podložce vychladnout.
- 4Směsí z lednice naplníme vydlabaná rajčata, ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.