Taštičky s čekankou
80 min.
Ingredience
- 250gramůČekanka
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 120gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůOlej olivový
- 80gramůAnčovičky konzervované
- 20gramůHrozinky
- 60gramůOlivy černé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůKapary
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
44 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Máslo nakrájíme na malé kousky, přidáme do misky s prosátou moukou a prsty vytvoříme drobenku. V drobence uděláme důlek, přidáme sůl a zakysanou smetanu, lžící promícháme a pak rukama propracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a necháme v chladničce 1-2 hodiny odpočinout.
- 2Čekanku očistíme a blanšírujeme ji, zcela ponořenou, 2-3 minuty v osolené vroucí vodě. Vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky a osmahneme na olivovém oleji. Nesmí zcela změknout. Smícháme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené ančovičkové filety, proprané a okapané rozinky a čekanku. Olivy vypeckujeme a nadrobno nakrájíme, smícháme s kapary a přidáme do mísy s čekankou a dalšími přísadami. Dobře promícháme s rozšlehaným žloutkem a ochutíme solí a pepřem. Z těsta vyválíme asi 3 mm vysoký plát, vykrájíme 24 koleček o průměru asi 12 cm a na polovinu koleček klademe připravenou náplň. Okraj těchto koleček potřeme rozšlehaným bílkem, položíme na ně druhé kolečko a vidličkou okraj ozdobně přitlačujeme. Rozšleháme žloutek a potřeme jím taštičky, které ještě několikrát vidličkou propíchneme. Taštičky položíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v předehřáté troubě asi 35-40 minut při 170 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.